Goede doelen 2020

De goede doelen van RAGweek Utrecht 2020 zijn gekozen! We hebben één nationaal goed doel en één regionaal, Utrechts doel waar we geld voor op gaan halen. De opbrengst van de hele RAGweek zal gelijk verdeeld worden over deze doelen.

 

 

Ons nationale goede doel is stichting Stiksoep.

 

Stiksoeplogo

Stiksoep is een ideële organisatie tegen de plastic soep. Plastic afval bedreigt namelijk onze oceanen! Water beslaat 72% van het aardoppervlak en is onze voornaamste bron van zuurstof. De plastic verontreiniging van het zeewater kan onze gezondheid ernstig schaden. Stichting Stiksoep wil het plastic afval probleem op een creatieve manier onder de aandacht brengen van zoveel mogelijk mensen in Nederland. Stiksoep zamelt geld in om goede initiatieven die het plastic afvalprobleem aanpakken, te financieren. Zoals de veelbelovende projecten van Charles Moore, de ontdekker van de plastic soep. Daarnaast heeft Stiksoep een schoolprogramma ontwikkeld. Hierin wordt niet alleen voorlichting gegeven aan kinderen, maar ook op een kunstzinnige en creatieve manier met plastic afval aan de slag gegaan.

 

Zie hier voor meer informatie: http://stiksoep.nl/

 

Ons regionale goede doel is: Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis met het project ‘MRI scan van het kinderhart voor de geboorte’.

 


logo WKZ -png
Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis is het goede doel van het (kinder)ziekenhuis. Zij financieren onderzoek naar nieuwe behandelingen en innovaties in de zorg. Daarnaast zetten ze zich in voor een kindvriendelijk en comfortabel verblijf. Bij het project ‘MRI scan van het kinderhart voor de geboorte’ bundelen specialisten en onderzoekers in het WKZ en UMC Utrecht hun krachten in een nieuw, landelijk expertisecentrum voor MRI scans van het kinderhart tijdens de zwangerschap en na de geboorte. Zo kunnen ze problemen aan het kinderhart beter in beeld brengen en zorgen voor een optimale behandeling. Dit is nodig, omdat er in Nederland nog steeds elke week minimaal 1 kind overlijdt aan een hartafwijking. Daarnaast loopt het merendeel van de kinderen met een aangeboren hartafwijking schade op aan hart en hersenen.

Zie hier voor meer informatie: https://vriendenumcutrecht-wkz.nl/geefdoelen/onderzoek-bij-kinderen/onderzoek-naar-het-kinderhart/.