Goede Doelen

Met trots maken wij het tweede goede doel bekend: Plusbus Erop Uit Vleuten – De Meern – Leidsche Rijn!

 

14910479_1546516062042125_1691225398690919085_n

 

 

 

 

 

 

De Plusbus Erop Uit maakt het mogelijk dat mensen die geen of moeilijk gebruik kunnen maken van eigen of openbaar vervoer er toch op uit kunnen gaan. De Plusbus Erop Uit wordt gerund door een team van enthousiaste vrijwilligers en organiseert dagjes uit of neemt ouderen mee naar markten, winkels en dag vullende activiteiten. De Plusbus Erop Uit heeft een nauw samenwerkingsverband met het Nationaal Ouderenfonds en rijdt dus ook regelmatig naar de door het Ouderenfonds georganiseerde evenementen.

http://www.plusbuseropuit.nl

 

 

 

stichtingleergeld

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Leergeld Utrecht
Alle kinderen mogen meedoen! Want nu meedoen is straks meetellen.

 

“Stichting Leergeld is het matras onder het vangnet” (Annie Brouwer-Korf, voormalig burgemeester van Utrecht)

“Armoedebestrijding onder kinderen is armoedebestrijding in het kwadraat”(Paul Schnabel, voormalig directeur Sociaal en Cultureel Planbureau bij de uitreiking van de Slinger Award 2010)

Missie
Stichting Leergeld Utrecht heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen.
Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Hierdoor kunnen ook deze kinderen hun sociale vaardigheden en kennis zo optimaal mogelijk ontwikkelen en later als volwassenen volwaardig  participeren in de samenleving.
Door deze kinderen niet buiten te sluiten, wordt voorkomen dat de maatschappij er later duur “leergeld” voor gaat betalen.
Het motto van Leergeld is: “Alle kinderen mogen meedoen”We helpen bij schoolkosten, sportkosten, cultuur, muziekles, scouting, dansen etc. Daarnaast hebben nog een aantal projecten: