Goede doelen 2021

Stichting RAGweek Utrecht zet zich in voor twee goede doelen. In 2021 halen wij geld op voor Stichting Jarige Job en Het Bartiméus Fonds. 

b
Stichting Jarige Job
b
In Nederland zijn er tienduizenden kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school!
Voor veel kinderen is een verjaardag met cadeaus, visite en trakteren op school vanzelfsprekend. Voor tienduizenden kinderen in Nederland is dit niet het geval. Zij kunnen hun verjaardag niet vieren, omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op de mooiste dag van het jaar krijgen deze kinderen geen cadeautjes, hangen er geen slingers en ballonnen en kunnen zij niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelf ziek. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox, want ieder kind verdient een verjaardag!
 
Meer informatie over Stichting Jarige Job is te vinden op https://www.stichtingjarigejob.nl/.

b

Het Bartiméus Fonds

Het Bartiméus Fonds is er voor alle mensen met een visuele beperking. Er zijn in ons land circa 300.000 mensen die niet kunnen vertrouwen op hun ogen. Alles wordt uit de kast gehaald om mogelijk te maken dat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en kunnen leven zoals zij dat willen. Dit doet het Bartiméus Fonds onder andere door het werk van Bartiméus te ondersteunen, maar ook door subsidies aan te bieden voor innovatieve initiatieven van derden en door het ontwikkelen van hun eigen projecten. Deze projecten bestaan programma’s gericht op zeven thema’s: Bartiméus Excellent, Mobiliteit, Arbeidsparticipatie, Bewustwording, Vrije tijd, Eigen regie en Onderwijs. Met deze thema’s wil het Bartimeus Fonds zorgen dat levenslust en talenten van visueel beperkten volledig tot hun recht kunnen komen. 

Voor eventueel meer informatie kunt u terecht op hun website: https://bartimeusfonds.nl

Home - Bartiméus Fonds